HVA ER OSTEOPATI?

Osteopati kommer fra Amerika og er grunnlagt på midten av 1800 tallet av Andrew Taylor Still. Drivkraften i osteopatien er at hvert enkelt menneske er en unik enhet, at det friske og sunne i kroppen må underbygges for at kroppen skal leges. Profesjonen bygger på fag som nevrologi, anatomi, fysiologi, farmakologi, patologi og sykdomslære. Osteopatien bygger på filosofi mer en teknikker, filosofien A. T. Still har bygget opp osteopatien rundt er:

 

- Menneskekroppen er en enhet

- Kroppen er en selvregulerende mekanisme

- Kroppens funksjoner og strukturer er relatert til hverandre

- Sirkulasjon er overordnet

 

Formålet med behandlingen er å balansere kroppen, ved å øke dynamikken og sirkulasjon, for å aktivere kroppens egen evne til å helbredelse. Behandlingen kan brukes forebyggende, ved akutte skader eller som en rehabiliterende behandling.

 

 

For dere som vil lese mer om osteopati, gå inn på denne linken:

 

 

 

 

______________________________________

Online Booking

Osteopat Øystein Almeland

________________________________________________________

Osteopati - Skaninaviska Osteopathöskola, Gøteborg Sverige

Grunnfag Medisin - Encefalon,  Oslo Norge

Massasje - Axelsons Bodywork School, Oslo  Norge

 

Cranie Sacral - Sutherland Cranial College

Balanced Ligament Tensjon - Sutherland Cranial College

Pediatri - The Chandos Clinic v. Giles Cleghorn

 

 

Jeg startet å jobbe som Osteopat våren 2009. Parallelt med studiene (2005-2009) jobbet jeg ved Klinikk for Alle som massasje terapeut. Der fikk jeg mulighet til å praktisere det jeg lærte ved studiene. Samtidig fikk jeg  innblikk i hvordan de andre terapeutene utførte behandlingene sine ved klinikken. Dette har vert med på å innvirke til hvordan jeg utfører oppgaven som terapeut i dag.

 

Det viktigest i møte med en ny pasienter er å analysere meg frem til hva som kan være årsakene til plagene pasientene har. Før jeg stiller meg spørsmålet; hvordan kan jeg hjelpe denne personen, slik at hun/han kan hjelpe seg selv?

 

Når jeg mener jeg har funnet diagnosen, lager jeg et behandlings forslag. Om ikke prøver jeg å finne frem til andre profesjoner som kan bidra til at pasienten får det bedre.

 

Når jeg starter en behandling er det ”midtlinjen” jeg først finner frem til. Formålet er å minske spenninger i bindevevet slik at sirkulasjonen blir så optimal som mulig. For det er kroppens eget immunsystem og sirkulasjon som skal reparere skadene som har oppstått. Jeg benytter da som oftest funksjonelle metoder som; cranio sacral behandling, BLT og Viscerale teknikker.

 

Når sirkulasjonen er bedre starter jeg behandlingen av det somatiske vevet; ledd, muskler og bindevev. Jeg benytter da som oftest strukturelle metoder som; massasje, triggerpunkt behandling, manipulasjoner, intra muskulær stimulering ved hjelp av nåler, kopping og muscle energy teknikker. Således vil pasienten oppnå bedre ledd mobilitet, minsker vevs spenninger og øker sirkulasjon lokalt, slik oppstår raskere restituering av symptom.

 

Da hver og en er unik på sin måte, får alle et personlig tilegnet behandlingsprogram, der sirkulasjon og evnen til egen helbredelse står i høgsetet.